Avatud Ettevõtete Päev

15. oktoober 2019 Autor: Avely Pütsep

8. oktoobril toimus AgileWorks kontoris avatud ettevõtte päev, mille eesmärgiks kergitada saladuseloori, mida ikkagi üks tarkvara arendusega tegelev ettevõte teeb ning millistest protsessidest meie igapäev koosneb. Kontor oli elevust täis juba nädalaid enne üritust, mil ürituse kava ja registreerimisvormi laiali saatsime. Seminarikohad täitusid kiiresti ja puudu ei jäänud ka töötoa huvilistest.

Registreerimislauast märkmik, snäkilaualt saiake ja hommikukohv näpus oli kõigi suund üks: meie hubane seminariruum. Peale lühikest sissejuhatust algasid nii põnevatest teemadest tulvil seminar kui hands-on töötuba.

Seminaril vaatasime agiilse tarkvaraarenduse läbi otsast lõpuni. Andsime ülevaate, mis agiilne arendus üldse on ja miks seda eelistada võrreldes kosemudeliga (waterfall). Rääkisime, kuidas kirja panna kasutuslugusid ja kes neid kirjutama peaksid. Kõnelesime kasutajaliidese disainist ja kasutatavuse testimisest, tutvustasime erinevaid tarkvara testimise viise ja andsime näpunäiteid, kuidas klient seda ise tegema peaks.

Meie hea partneri, Star Cloud OÜ, esindaja jagas kogemuslugu Opiq projekti näitel ja selgitas, milles seisneb tooteomaniku roll ja igapäevatöö. Opiq projekt on AgileWorks arendusprojekt juba idee sünnist alates ehk oleme koostööd teinud nii kaua, et täpset aastate arvu on isegi raske meenutada. Seminari lõpetasime teemaga “Kuidas valida oma projektile arendajat” ehk mida peaks selle tähtsa otsuse juures silmas pidama, et tagada jätkusuutlik ja edukas projekt.

Seminariga paralleelselt toimus avatud töötuba, kus huvilised said käed koodikirjutamisele külge panna päris elulise projekti näitel. “UBORA” projekt on valminud Euroopa Liidu rahastusega ja AgileWorksi arendatud (loe lähemalt siit), muuhulgas on see open-source lähtekoodiga ja kõigile arendushuvilistele Githubist kättesaadav. Töötoas osalejad said meie kogenenud arendajate käe all teadmisi tarkvara arenduse tsüklist, automaatsete testide kirjutamisest ning harjutada paarisprogrammeerides clean code’i headele tavadele vastavat koodi kirjutamist.

Tagasiside oli ütlemata positiivne! Kuna igapäevaselt puututakse arenduse poolega kokku vaid põgusalt, oli põnev õppida, kuidas ja mis nö tagatoas toimub.

Sarnaseid üritusi korraldame kahtlemata veel, seega hoia silm peal meie Facebookil!